Hjärnskakning – symptom och behandling

Vad är hjärnskakning?

Vad kan konsekvenserna bli efter en eller flera hjärnskakningar?

 

 

Undersökning efter hjärnskakning

Funktionell BioMekanisk Medicin för en fullständig neurologisk undersökning efter en hjärnskakning

Symptom som ofta upplevs efter kraftiga hjärnskakningar är hjärntrötthet, balanssvårigheter, problem att fokusera, koordinations besvär. Sällan får en drabbad person en mycket noggrann genomgång om vad som är fel.

Vid en hjärnskakning kan de individuella benen få problem med sina rörelse mönster vilket kan störa de kraniella nerverna (12 st), cirkulationen av ryggmärgsvätskan(Cerebro spinal vätskan), hjärnhinnorna och de längsgående ligamenten som fortsätter ner i ryggraden vilka är viktiga för motoriken.

De enskilda delarna av hjärnorganen kan också stelna till och därigenom tydligt sänka förmågan hos dem att utföra sina uppgifter som ex lillhjärnan som har till uppgift att korrigera rörelser och sköta en del av grund tonusen (autonom spänning i kroppen).

Ofta vid en hjärnskakning sker en whiplash, mkt snabb rörelse, av nacken vilket kan ge för slappa ligament(ibland även skador). Musklerna får då ta över och blir mkt spända och kan ofta ge strålande huvudvärk.

Detta kan åtgärdas med Funktionell BioMekanisk Medicin. 

Rekommenderade behandlingar mot hjärnskakningar:

Funktionell BioMekanisk Medicin, Avancerad Osteopati

Osteopat Henrik Nilsson utför en mkt noggrann kontroll av ditt nervsystem, eller om det är en nära person som blivit drabbad, som du kommer att bli förbluffad över. Sedan beroende på fynd utför Henrik en behandling som är mkt känslig, du känner inte när han behandlar men testen är tydliga. En del kan få lite yrsel känning under behandlingen pga alla nya signaler hjärnan mottar. Sedan sker en om testning. Många upplever att de äntligen får en bekräftelse på att det faktiskt inte står helt rätt till med hjärnans funktion. Detta är en mkt mer avancerad och utförlig koll av de FUNKTIONELLA fel som kan uppstå hos hjärnan. Henrik Nilsson LAGAR INGA skador utan åtgärdar programmeringen så att säga och även cirkulatoriska brister.