Arteriografi

Mätning av artärstelhet

Vi mäter din artärstelhet med arteriografi. Hög artärstelhet kan ge stor belastning på kärl och hjärta. Undersökningen lämpar sig framför allt för dig med hjärt- och kärlproblem såsom högt blodtryck, hjärtbesvär, fönstertittarsjuka, angina, bensår, trötthet och ödem. Ofta syns dåliga värden på rökare och då kan detta vara en stark morot för att sluta röka och också se inre resultat av det. Men även en mycket viktig undersökning för att förebygga sjukdom. 

Arteriografen mäter även trycket arm kontra hjärta där det ska vara ett visst motsatts förhållande och inte för högt i hjärtat. Vi mäter även motståndet i kärlen vilket delvis hör samman med artärstelhet men inte helt ex stress kan ge ett högt värde på den parametern. Sen självklart även BT och puls men var medveten om att de är ofta högre vid ett sådant här besök då man är nyfiken eller orolig för vad det ska visa.

Om mätningen visar höga värden kommer vi i samband med efterföljande undersökning att föreslå någon behandlings kur ex en med näringsämnen sammansatta av professor Öckerman eller plasmaflo från Cerule(se Produkter på första sidan). Det kan också vara att det framkommer att det behövs en livsstils förändring för att uppnå resultat, då diskuterar vi hur du ska få till det. Behövs det mer tid kan vi boka en tid för ”utvärdering av arteriografi och livsstils förändring”.

Arvika

Tid: 40 min
Kostnad: 900 kr

Karlstad

Tid: 45 min
Kostnad: 1000 kr

Uppföljning – mätning av artärstelhet

Uppföljning av arteriografin.

Vi går igenom resultaten, din upplevelse av symptom förbättring, eventuella frågor du har, tar nya prov samt hur vi ska gå vidare efter att ha utvärderat resultatet efter nya proverna.

Arvika

Tid: 30 min
Kostnad: 600 kr

Karlstad

Tid: 30 min
Kostnad: 700 kr

Utvärdering av arteriografi & livsstilsförändring

Vi går igenom de aspekter i ditt liv som kan ha påverkat dina blodkärls hälsa, till exempel motion, kost, vätskeintag, arbete och fritid. Vid behov går vi även igenom de preparat som kan hjälpa dina värden att bli bättre. En tid för dig som känner att du vill ha mer tid att gå igenom vad som kan behövas göra för att få en förändring i dina värden och din hälsa. Ofta bokas denna efter genomfört arteriografi test om tiden för samtal inte räcker till. 

Gå in på analys.me/osteopat och svara på några frågor innan besöket.

Arvika

Tid: 30 min
Kostnad: 450 kr

Karlstad

Tid: 30 min
Kostnad: 450 kr