Alexandertekniken

Alexandertekniken

Vid det första mötet får du stifta bekantskap med Alexandertekniken för att prova på om det är något för dig. Alexanderteknik är en psykisk-fysisk teknik för att återfå kroppens naturliga balans och rörelsemönster. Som små barn har vi omedvetet ett naturligt rörelsemönster som inte belastar kroppen. Genom åren får de flesta spänningar som gör att man tappar kroppens naturliga balans. Det sker ofta över lång tid och är ofta kopplat till stress. Kropp och psyke är ju två oskiljaktiga parter i livspusslet. Dåliga vanemönster visar sig som smärtor och stelhet i rygg, axlar, huvudvärk o värk i länden. Koncentrationssvårigheter, trötthet eller nedstämdhet mm följer också ofta med.

 

Du lär dig tekniken med guidning av läraren både verbalt och med hjälp av lärarens händer. Varsamt frigörs hals och nackmusklerna så att huvudet åter kan balansera fritt på ryggraden. Ryggen får möjlighet att förlänga och den inre stödmuskulaturen arbetar medan yttre överspända muskler kan slappna av. Huvud, nacke och rygg får åter möjlighet att fungera som en dynamisk helhet. Det har en överordnad roll för resten av kroppens muskler och ger en förbättrad kondition, friare andning och bättre balans.

 

Alexandertekniken är mer av en träning än traditionell behandling därför behöver man vara beredd att satsa en del tid och resurser för att få resultat. Av det skälet erbjuder vi en lite billigare prova-på-omgång så du får känna på det. Därefter, om det känns bra för dig, så finns möjligheten att köpa rabatterade 5 och 10 kort, men du kan givetvis betala för besöken 1 och 1 med.

 

Mer information om Alexandertekniken

Master Class with Marjorie Barlow: https://www.youtube.com/watch?v=8ccsuNoWpTk
BJM Report – BMJ Back Pain Study: https://youtu.be/Y3P1abl2Xlc

 

Vad erbjuder Alexandertekniken?

Alexandertekniken erbjuder en unik väg till självhjälp, hälsa, välbefinnande och personlig utveckling. Med guidning av läraren uppövar du över tid en förfinad kroppsmedvetenhet och förmågan att själv kunna få spända muskler att slappna av. Andningen blir mera djup, vilket ger en ökad syretillförsel och kan sänka för högt blodtryck. Smärta som uppstått av felaktig belastning av leder eller överspända muskler avtar och försvinner. Du får lättare att förstå och kunna hantera dina reaktioner både psykiskt och fysiskt vilket ofta ger ökat välbefinnande och möjlighet att utvecklas hela livet.

Alexandertekniken – prova-på-besök.

Mycket bra fortsättning efter osteopati.

Arvika

Tid: 45 min
Kostnad: 450 kr

Alexandertekniken – återbesök

Arvika

Tid: 45 min
Kostnad: 590 kr

5 och 10 kort erbjudes med rabatterade priser.